dissabte, de gener 07, 2006

Tens alguna idea de negoci ???

Una de les assignatures del curs de gestió empresarial que estic fent, consisteix en fer un pla de negoci teòric per muntar un empresa, i el primer que s’ha de decidir es clar, es quin negoci es vol muntar. Jo no m’havia plantejat mai a la vida de muntar un negoci, en el bloc d’en Felix podeu veure com aquest estiu amb el meus amics ja havíem comentat que érem una generació poc emprenedora (strips de fortia http://blogs.ya.com/laris ). L’únic que s’em va acudir de fer desprès de pensar-hi una estona i no tenir cap idea que jo pogués considerar brillant, es començar a preguntar a coneguts i saludats, teniu alguna idea de negoci ??? .

Per sorpresa meva molta gent em donava idees genials, i a mes me les comentava amb tota classe de detalls, com si hi haguessin dedicat bastant de temps a pensar-hi, a mes els hi feia molta il·lusió explicar-m’ho. Però ells com jo no havien pensat mai en posar-ho en pràctica

Si seguiu alguns dels posts del meu Blog, continuo al Brasil. Aquí comentant el tema del meu pla de negoci, amb el germà i el cosí de la Natàlia, resulta que tots dos han acabat fa poc la carrera però continuen amb beques a la universitat. Tot i tenir beques universitaries, els dos paral·lelament han muntat dos empreses, jo tinc molts amics amb doctorats i post-docs, i no crec que a cap d’ells ni s’els hi hagi passat pel cap de muntar una empresa

Les empreses tenen cicles vitals, neixen creixen i també es moren, formen part de la nostra societat i em de ser capaços de generar-ne, sinó estarem comdemnats a dependre sempre d’empreses de fora. En aquest dies que ens dediquem tant a parlar de política, potser ens descuidem que la política es dedica a gestionar els recursos que la societat genera, recursos que en la gran majoria dels casos provenen de la riquesa generada per les empreses.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola company. El dia que vulguis t'explico les meves idees de negocis. El més senzill seria buscar algún producte que funcioni a algún mercat proper, França, Itàlia, Portugal o Grècia i comercialitzar-lo aquí. Quan tornis del Brasil ja t'explicaré més detalls tot i que jo no sigui un emprenador.

Anònim ha dit...

Oriol,

T'he deixat un encàrrec en el meu bloc personal:

http://saulgordillo.blocat.com/post/2416/53575

Records,

Saül