dissabte, de març 24, 2007

Tu ets el que has de defensar els teus interessos

Dijous de la setmana passada part de la societat civil catalana es va reunir a l’IESE en un acte a favor de convertir la nova terminal de l’aeroport de Barcelona en un veritable hub internacional. Molta gent amb la que jo he parlat, estava molt contenta de que per fi desprès de molt de temps, els catalans ens posàvem d’acord per reclamar de forma conjunta alguna cosa.

Jo també estic content de que l’acte fos un èxit, amb adhesions de moltes entitats, estic content entre altres coses perquè crec que realment el tema es prou important. Però tot i això, l’èxit de l’acte em provoca també un sentiment de tristesa , la potenciació de l’aeroport de Madrid en contra del de Barcelona per part del govern central, es només un dels temes de que provoquen que Catalunya es trobi en condicions d’inferioritat per desenvolupar-se tant social com econòmicament.

Els problemes de Renfe o els peatges son temes tant o mes important que l’aeroport, i segurament afecten directament en la vida diària de molts mes ciutadans. Però sobre això, ningú no en diu res, almenys de forma coordinada. La part de la societat civil catalana que es va reunir a l’IESE, reclama sobre allò que l’afecta mes, haver de fer transbordaments a Madrid o perdre competitivitat en els seus negocis internacionals, no per la deficiència en les inversions en els trens de rodalies.

Ni molt menys voldria criticar l’acte, ans al contrari, només vull posar de relleu que tothom ha de lluitar per defensar els seus propis interessos.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Has tornat!
Tots els de l'acte de l'IESE no han agafat el metro o el tren de rodalies en la seva vida. No es barrejen amb el poble!!!