dijous, de juliol 09, 2009

Raons de Lliberal

Divendres, primera hora de la tarda, carrer Sant Josep, faig tard a la guarderia. Em trobo un conegut, m’agafa del braç i em diu: he vist la pancarta de “salvem can Fàbregas” al teu balcó, com pot ser que un lliberal com tu es preocupi tant per quatre pedres i s’oposi a la locomotora comercial? ... -Ho sento tinc pressa ja en parlarem ...
No he tornat a veure al “conegut”, i m’agradaria aprofitar aquestes ratlles per aclarir-li a ell, i de pas també a mí mateix, el perquè de la meva posició.

Potser per ignorància, la veritat és que a mí les pobres pedres de can Fàbregas em preocupen més aviat poc. A mi, el que em preocupa de debò, i per això estic en contra del projecte, és la falta d’imaginació i idees per solucionar problemes.

Segons la meva opinió intentar reforçar el comerç de la ciutat, instal·lant un Corte Inglés, que faci de pol d’atracció per riuades de gent, és un error, i el que em sembla més important, implica perdre temps i esforços, necessaris segur, per altres solucions.

Per argumentar la meva posició, us convido a visitar un dissabte el Corte Inglés de Can Dragó, a la Meridiana de Barcelona, o el de Cornellà al costat del Ronda de Dalt, i observar com la gent que hi accedeix ho fa majoritàriament amb cotxe, compra, torna al cotxe i se’n va.

Desgraciadament les solucions als problemes complexes, no són tan senzilles. Al meu entendre, en enderrocar Can Fàbregas desaprofitem una oportunitat d’estructurar la ciutat, de fer quelcom diferent, i per contra aixequem una cortina de fum que ens allunya de l’arrel del problema.

Estic segur que pensant-hi una mica, es poden trobar altres solucions. Barcelona és un exemple de solucions innovadores en urbanisme, potser també hauríem de mirar altres ciutats com Vic, Manresa o Reus que treballen molt per ser referents comercials.

Nota: Suposo que el meu conegut em va catalogar de “lliberal”, perquè creu que no he votat mai als Socialistes o a Iniciativa, en això té raó. En lo de lliberal crec que no, en tot cas, és una mostra més de l’ús de tòpics i de la falta d’imaginació. (Publicat al tot Mataró 09/07/2009)

2 comentaris:

joan ha dit...

Confonen liberal amb neo-liberal, que és el què són molts, no tots, dels auto-anomenats d'esquerres. I aquesta és la gran tragèdia de l'Europa actual. On han anat a parar els valors de la social-democràcia i de la democràcia-cristiana?

Anònim ha dit...

potrebo, da preverijo:)