dimecres, de setembre 01, 2010

Mosquits a l'Agost

Els mataronins que normalment passem l'Agost a la ciutat, acostumats a patir la calor pròpia d'aquest mes a les nostres contrades, en un exercici una mica masoquista, teníem el costum de rebre els nostres conciutadans que havien passat l'estiu a d'altres llocs, amb la típica pregunta de “i que, i feia molta calor per allà”. La resposta evidentment era normalment negativa, i nosaltres després d'escoltar el petit resum de les fantàstiques vacances del nostre contertulià, al no tenir res d'interessant per explicar-li, ens recreàvem explicant el calor i les suors a la nostra ciutat.

Aquest any però es diferent, l'Agost no ha estat molt caluros i la pregunta obligada als que han estat a fora, no te res a veure amb la temperatura, sinó amb la fauna autòctona del lloc on han anat: “i que, i havíem molts mosquits per allà”. Aleshores, sense esperar una resposta i sense donar-li temps al nostre contertulià per explicar-nos les seves vacances, els mataronins que em passat l'Agost a la ciutat, comencem a explicar detalladament el fenomen quasi paranormal, que em viscut aquest any.

L'explicació conté un resum de les diferents característiques dels mosquits, del nombre de les picades per dia, del seu tamany, i sobretot, i això es el que dona mes suc a la conversa, dels mètodes i consells al nouvingut per evitar-les. En aquest sentit, tothom te la seves pròpies estratègies, les espelmes d'olors, efectives però que sinó vigiles et poden acabar cremant la casa, les locions, naturals o no, els aparells electrònics amb vaporitzador o per “ultrasons”, els adhesius a la roba, ....... i es clar sempre hi ha qui prefereix l'antic mètode de la “raqueta”, de la qual per cert n'hi ha una versió elèctrica, una mica perillosa i que només es apta per usuaris avançats.

Sigueu tots benvinguts, que aquest any mes que mai ja tinc ganes que torni tothom, a veure si així alguns dels mosquits que m'ha tocat alimentar a mi tot l'estiu, per cert en el meu cas no eren mosquits tigre, sinó de la varietat vampírica, em deixen en pau i se'n van a buscar la sang nova dels que acaben d'arribar.(Publicat al Tot Mataró)

1 comentari:

Anònim ha dit...

Dintre de poc farà 1 any que no tenim cap publicació al blog.

Oriol, a que es deu aquest abandó?