dilluns, de juliol 23, 2007

Societat d'Opinió

Dijous dia 19 de Juliol, primera hora del matí, estic fent un cafè al Bar i tinc la sort d'arreplegar un Periodico que acaven de deixar a la barra. A la portada apareix la foto de l'accident d'avió a Sao Paulo, obro el dirari i aquesta es la noticia principal, divideixen la primera pagina amb una part central on s'explica l'accident i a les dos parts mes laterals amb requadres “d'opinió” de testimonis d'usuaris:


"Es como tener un portaviones en la plaza de Catalunya" Alfred Fustel (Catalán ex-vecino de Campo Belo);


"Estaba cantado que podía pasar" Eliana Denise (Brasileña de Sao Paulo, residente en Catalunya)


"Centro comercial con una pistita" Bernat Roca (Restaurador, vive en Sao Paulo)


"Es el caos más absoluto" Joan Fernandez (Español, turista en Sao Paulo)


i així .........


A mi personalment aquestes opinions només em serveixen per valorar la capacitat intel·lectual dels testimonis, però no per entendre res del que ha passat. Perquè els pregunta el Periodico a aquestes persones ???, i com s'atreveixen ells a fer afirmacions tant lleugerament ???


Tots tenim dret a opinar, un dret però va sempre lligat a una responsabilitat, la responsabilitat d'exercir-lo, sinó s'assumeix aquesta dualitat el dret perd la seva legitimitat. El borrador de l'assignatura d'Educació per la ciutadania marca entre els objectius curriculars “formar sobre la libertad y la responsabilidad en la toma de decisiones“, espero que tinguin èxit.


Mes endavant el diari parla del túnel de l'AVE, ........

2 comentaris:

Xevi Galceran ha dit...

Hi estic d'acord. Hi ha una tendència periodística (es dóna molt a segons quins informatius televisius) que donen massa importància a l'opinió de la gent del carrer, que sovint aporten molt poc o res. No he estat mai d'acord amb allò de que "el poble és savi"

Anònim ha dit...

Molt pitjor en casos de detinguts per terrorisme o assassinats. Poc criteri