dimecres, de setembre 01, 2010

Gratitud

Escric aquestes ratlles després de viure una tarda/nit de diumenge plena d'emocions i amb els sentiments a flor de pell. El Barça, potser el millor Barça de l'historia, en un final de lliga apassionant ha guanyat un títol que es mereixia de llarg.

El Barça de Pep Guardiola i en especial la seva manera de liderar-lo tenen moltes virtuts, de fet se n'han fet molts anàlisis i comentaris. Ahir, a mi, me'n va sorprendre una en especial, la gratitud. Quan Guardiola va començar el seu parlament d'avant de tota l'afició, el primer que va fer va ser donar gracies al president Joan Laporta pels seus anys de mandat. Aquesta referència al president em va sorprendre, avui en dia la figura d'en Pep Guardiola, esta per sobre del be i del mal, en canvi el president Laporta es un personatge controvertit, que aixeca algunes passions però també molts odis i recels.

Si Guardiola no hagués fet referència al president donant-li les gracies, ningú no hagués dit res, fins i tot m'atreviria a dir que no fer-ho hagués estat potser el mes políticament correcte. Però al cap i a la fi, en Joan Laporta va ser el president que va donar-li a Guardiola l'oportunitat de ser d'entrenador del primer equip, i en el seu últim dia com a president a la tribuna del Camp Nou, era un bon moment per agrair-li.

L'any vinent tot tornarà a començar, nous jugadors, campionats, ....... molts diran que el que s'ha aconseguit fins ara no serveix de res, que tot torna a començar de cero, jo no hi estic d'acord, començaran de cero aquells que no tenen res a recordar, no es el nostre cas. (Publicat al Tot Mataro)