diumenge, de maig 07, 2006

Pels que quan volen una cosa, la volen de seguida

“Estàs davant de l’aparador de la botiga i veus com la TV de plasma et diu, perquè no puc ser teva !! , entres a la botiga i la compres. Un homenatge als que quan volen una cosa la volen de seguida; Crèdit Express de la Caixa,”.

“La Caixa” va néixer a principis del segle XX com una entitat de previsió i estalvi, per assegurar les pensions a les persones mes desfavorides, en una època de grans desequilibris socials i econòmics. La situació però, ha millorat molt desde aleshores, i en aquest darrer segle aquesta tasca protectora ha pogut ser assumida per les institucions públiques.

Tot i això, no està molt clar que en el futur, aquestes institucions públiques puguin mantenir els mateixos nivells de pensions i beneficis socials. Per tant, potser seria bo que la Caixa i tots plegats en conjunt, reflexionéssim sobre els valors i la societat que volem tenir. No fos cas que en el futur, “la Caixa” hagués de recuperar el seu objectiu històric.

Ja se que els consumidors som persones adultes, intel·ligents i lliures, que em de decidir per nosaltres mateixos el que em de fer amb els nostres diners i com els em de gestionar. Tant mateix, crec que l’objectiu dels poders públics es ajudar a racionalitzar-nos alguns comportaments. Perquè al final no ho oblidem, els problemes personals, no deixen de ser problemes col·lectius, en la mesura que s’hauran de solucionar entre tots, o la nostra societat del benestar deixarà a famílies sense menjar, sense casa, o fills sense anar a l’escola, universistat,...... .

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hi ha tant per reflexionar. Com per exemple que una vacuna contra la polio val 1/2 € i encara hi ha milers de nens que no hi accedeixen. Pensa quantes vacunes podria comprar la Caixa

Maria Escalas Bernat ha dit...

Hola Oriol. Estic totalment d'acord amb tu, i de fet, l'estrena del meu bloc va ser un comentari en aquest sentit.