dijous, de setembre 11, 2008

Opinar, opinar i opinar

La setmana passada fent el tipic "zapping", vaig enganxar un debat a televisió de Mataró sobre com estava afectant la crisi econòmica a la ciutat, especialment en tot el referent al sector immobiliari. Em va sorprendre com tots els participants del debat, entre ells, el representant del gremi de constructors, de Caixa Layetana i de l'Ajuntament, convenien en que aquesta crisi es veia a venir des de feia molt de temps.

M'enorgulleix saber que a la meva ciutat tenim uns agents socials tan clarividents, només els i demanaria però, que una propera ocasió, ens fessin partícips abans dels seus coneixements. Altres agents socials, segurament no tan ben informats com ells, no ens deien el mateix ara fa una any.

CARME CHACÓN, ministra de Vivenda (24 d'octubre de 2007). "Nuestro sector inmobiliario es de los mejores del mundo. Vivimos un aterrizaje o ajuste suave"

- Segons l'oficina estadística Europea (Eurostat), al 2008, Espanya juntament amb Irlanda son els països dins l'Unió Europea amb la pitjor l'evolució del sector immobiliari

FERNANDO MARTÍN, president de Martinsa (22 de Març de 2007). "Es cierto que el precio tiende a moderarse y debería ir creciendo en torno al IPC, pero no va a bajar. Y la demanda va a mantenerse en el entorno de las 500.000 a 550.000 viviendas anuales. Tenemos salud, y salud boyante"

- El Juliol de 2008 l'empresa Martinsa va instar de manera voluntària un concurs d'acreedors

EMILIANO BERMÚDEZ, subdirector general de Don Piso (26 de Juliol de 2007). "En seis meses volveremos a la normalidad".

- Al 2008 ,Don Piso ha tancat mes de 120 agencies

ALFREDO SÁENZ, vicepresident del Banc de Santander (28 d'Abril de 2007). "No hay síntomas de pinchazo de la burbuja porque la morosidad en España está bien"

- Almenys aquest reconeixia que hi havia bombolla ..... a l'Abril del 2008 la morositat ha crescut un 11% respecte la del 2007

Opinar i comentar sobre qualsevol tema es bastant fàcil, només cal repetir allò que diu la majoria de la gent. Això permet aparentar una gran capacitat intel·lectual, perque podem opinar de tot sense haver de dedicar temps a estudiar informes, recollir dades, reflexionar, i a mes si ens equivoquem l'excusa després es bastant fàcil, sempre es pot argumentar que en aquell moment ho deia tothom ........ . El problema es que això ens transforma en una societat molt pobra, amb molta informació repetida de poc valor, i on no es du a terme una necessaria confrontació argumentada d'idees, que es l'única font de nou coneixement.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Venc pis. Regalo mobles, un joc de fer bombolles i el garatge. Una ganga.